De Eve Double Pro-line van Alfen is een slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is ideaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties. In 2017 heeft Alfen de Eve Double Pro-line volledig herontworpen en vernieuwd op basis van de nieuwste laadtechnologie en de wensen van EV-rijders. Het grote display en de verbeterde gebruikersinterface zorgen voor een zeer gebruiksvriendelijke ervaring, terwijl het optimale betrouwbare hardwareplatform geavanceerde functionaliteiten biedt voor slim laden.

De Eve Double Pro-line van Alfen heeft een eenvoudige configuratie met een extern toegankelijke Ethernetpoort die het gemakkelijk maakt om het laadpunt op een pc aan te sluiten en te configureren met de gebruikersvriendelijke Installer. Het laadpunt ondersteunt verschillende slimme functionaliteiten, zoals Smart Charging netwerken, OCPP 1.6 en Load Balancing, dankzij de volledig vernieuwde software en hardware.

De Eve Double Pro-line wordt geleverd met twee ingebouwde type B aardlekschakelaars die zowel AC als DC lekstromen afschakelen. Hierdoor hoeft deze beveiliging niet meer los in de installatie toegepast te worden en worden kosten bespaard.