De Alfen Eve Single Pro-line is een compact laadstation dat zowel geschikt is voor thuis als op kantoor. Het laadstation is volledig ontworpen volgens de slimme laadstandaarden van Alfen en heeft een laadvermogen van 3,7kW tot 22kW. Het laadstation heeft een lichte en duurzame behuizing van polycarbonaat en kan zowel aan de muur als op een montagepaal worden gemonteerd. Als het laadstation is voorzien van een vaste kabel, wordt het geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.
De gebruikersinterface van het laadstation heeft een 3,5 inch beeldscherm waarmee het mogelijk is om het scherm te voorzien van een unieke branding voor uw bedrijf. U kunt uw eigen logo uploaden op het scherm. Het laadstation werkt op basis van gebruikersautorisatie, maar kan ook worden gebruikt als Plug & Charge laadstation. Gebruikers hebben toegang tot hun laadgegevens via elk internet-verbonden apparaat.

De Eve Single Pro-line van Alfen beschikt over geavanceerde slimme functionaliteiten die vooruitlopen op de markt. Het laadstation is voorzien van een internetverbinding die zowel bekabeld als via mobiele communicatie werkt. Het kan samenwerken met slimme technologieën en oplossingen die dezelfde standaarden en open protocollen gebruiken.
Het kleurendisplay van 3,5 inch biedt een eenvoudige interface voor de gebruiker en biedt de mogelijkheid om een eigen logo te uploaden. Dit zorgt voor een unieke branding mogelijkheid voor uw bedrijf. Het laadstation kan worden gebruikt met Alfen’s eigen managementsysteem of met een ander systeem dat OCPP implementeert om verrekening van de kosten mogelijk te maken. Het wisselen tussen beheersystemen is zo eenvoudig als het vervangen van de sim-kaart.
Met het Alfen Smart Charging Network kunt u uw eigen netwerk van laadstations creëren met maximaal 100 individuele laadpunten op één locatie. Dit netwerk balanceert en optimaliseert uw elektriciteitsnet. Alle Alfen laadstations zijn ontworpen om te integreren met zelfopgewekte hernieuwbare energiebronnen, energieopslag en met slimme technologieën en oplossingen die dezelfde standaarden en open protocollen gebruiken.
Alfen-producten zijn van solide kwaliteit, robuust, veilig en betrouwbaar. Alle producten worden in Nederland gemaakt en bestaan uit alleen A-kwaliteit componenten. Ze zijn uitgebreid getest en gecertificeerd. Levering vindt plaats met een standaard garantie en de mogelijkheid om een servicepakket met SLA af te nemen.