Alfen is een vooraanstaande internationale organisatie, opgericht in Nederland in 1937, die gespecialiseerd is in elektrische oplossingen. Met meer dan 35.000 geleverde oplaadpunten in heel Europa is Alfen een pionier op het gebied van EV-laadoplossingen. Hun laadstations maken gebruik van hoogwaardige Europese A-kwaliteit componenten, wat zorgt voor duurzaamheid en waar voor uw geld.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare laadpaal voor uw elektrische auto, zijn er verschillende voordelen aan het kiezen van een Alfen laadpaal:

  • Compatibel met elke elektrische auto: Of u nu een Tesla of een Nissan Leaf heeft, de Alfen laadpaal kan uw auto opladen en u vol vertrouwen de weg op sturen.
  • Gecertificeerd en goedgekeurd: Alfen laadpunten zijn getest door alle grote fabrikanten van elektrische auto’s en door onafhankelijke keuringsinstanties, zoals Z.E. Ready en DEKRA. Ze zijn ook goedgekeurd voor subsidies door de Dienst voor Lage Emissie Voertuigen.
  • SIM-ontgrendeld: Alfen laadpalen beperken uw opties voor dataproviders en beheersoftware niet. U kunt deze diensten van elk merk kiezen dat u wilt.
  • Plug & charge / RFID: Alfen oplaadpunten zijn uitgerust met RFID-lezers en MID-meters. Een RFID-lezer verhoogt de veiligheid doordat alleen geautoriseerde personen hun auto kunnen opladen. Om de auto op te laden, moet de gebruiker een kaart voor de lezer houden om het oplaadproces te starten. De MID-lezer genereert automatisch een rekening volgens de tarieven die door de eigenaar van het oplaadpunt zijn vastgesteld. Plug and charge oplaadpunten starten het oplaadproces zodra de gebruiker de stekker in het stopcontact steekt.
  • Alfen load balancing laadpaal: Alfen slimme laadpalen zijn compatibel met load balancing en online management software. Dit betekent dat u realtime gegevens van overal ter wereld kunt verwerken. Deze gegevens worden opgeslagen in de cloud en u kunt ze eenvoudig importeren in een excelsheet voor facturering en andere analytische doeleinden.
  • Alfen smart charging network WIFI: Alfen oplaadpunten kunnen met elkaar communiceren via een netwerk. Dit is vooral belangrijk in een bedrijfsomgeving wanneer meerdere laadpunten tegelijk werken. Via dit netwerk kunnen de laadpunten gegevens uitwisselen met betrekking tot het aantal op te laden auto’s, beschikbare capaciteit en batterijstatus.
  • Alfen laadpaal service en onderhoud: Als u problemen heeft met uw Alfen laadstation, is Volt er om u te helpen. De slimme laadstations van Alfen zijn verbonden met het internet waardoor de dienstverlener en de eigenaar real-time statistieken kunnen bekijken.